Sikkerhet på mobil og lesebrett

18. sep, 2016Sikkerhet, Telefoni

Mobiltelefonen har blitt den primære enheten for tilgang til e-post, Internett, apper og andre bedriftsapplikasjoner – Hva med sikkerhet?

Mobiltelefonen og innholdet brukes på tvers av jobb og fritid. Stadig flere bedrifter erkjenner at mobilitet og fleksibilitet er en del av hverdagen og til fordel for både bedriften og de ansatte. Utviklingen er en konsekvens av samfunnsendringer over tid kombinert med teknologiutvikling og nettutbygging på fiber og mobil. Utviklingen er kommet svært langt på de fleste områder, dog har de færreste bedrifter innført klare instrukser for brukerne kombinert med løsninger som ivaretar behovet for å sikre at intern informasjon ikke kan komme på avveie.

Tap av mobiltelefon og/eller lesebrett, tyveri, innlevering på service, gjenbruk av andre ved kjøp av ny med mer er eksempler på situasjoner som kan medføre at uvedkommende får tilgang til innhold.

Med enkle virkemidler er det fullt mulig å få bedre kontroll på bedriftens smarttelefoner og lesebrett. Våre forhandlere jobber sammen med sine kunder for å lage en god instruks til brukerne. En slik MobilPolicy bør inneholde instrukser som øker nivået på sikkerhet, gir klare retningslinjer og tiltak dersom noe er på avveie og klargjør hvilke apper og applikasjoner som er trygge ta i bruk for å nevne noe.

Videre er det tilgjengeliggjort en rekke ulike løsninger innenfor mobil sikkerhet. Alt fra enkle løsninger innebygget i hardwaren, enkle og mer avanserte løsninger fra Telenor, til komplette løsninger på mobil device management.

Ta kontakt med ditt lokale Adcom-kontor for mer informasjon om mulighetene som finnes, og få en sikrere mobil hverdag for din bedrift

TEKST / Trond Voll, Adm. dir
FOTO / Telering

La oss ta en prat om hvordan du kan spare tid

Stein Andre er it-konsulent i Molde og har jobbet med Microsoft i 10 år. Han er en kløpper i Office 365 sine løsninger, og har alltid et smil på lur.

Relaterte innlegg

Webinar om sikkerhet

Webinar om sikkerhet

Sikkerhet angår oss alle. Vi hjelper deg å forankre sikkerhet i din bedrift! Fire onsdager på rad kjører vi 30 minutters webinarer med forskjellige tema innenfor sikkerhet, som gir deg et godt grunnlag for å gjøre skikkelig sikkerhetsarbeid! Hva er egentlig datasikkerhet, og hvordan ser trusselbildet ut? Hvordan står det til med sikkerheten på hjemmekontoret? Har du tilstrekkelig backup, og en god sikkerhetspolicy? Dette hjelper vi deg med!

les mer
Datasikkerhet og trusselbildet

Datasikkerhet og trusselbildet

Som ansatt eller leder, og privatperson har vi til felles et ansvar som å holde de kriminelle så langt unna som mulig. Små og mellomstore bedrifter er på ingen måte vernet fra kriminelle hackere på grunn av at de kun har «kjedelige» data. Ofte er man faktisk et lettere mål i SMB-markedet, da man ikke har noen forankret sikkerhetspolicy, eller en plan – hvis noe skulle skje.

les mer
Backup av Office 365

Backup av Office 365

Mange tenker at skytjenester ikke trenger backup, enten fordi de tror det følger med i skyen, eller at det er så sikkert at det ikke trengs. Det stemmer at skyløsningen Office 365 er ganske sikker, men ingenting sikrer en mot menneskelige feil, som faktisk utgjør største delen av datatapet. Med andre ord; du bør ha backup! Les mer om hvorfor her.

les mer
Share This