Satser friskt på Sunnmøre

4. sep, 2015Ansatt, Telefoni

I Hovdebygda, midt mellom Ørsta og Volda, finner man Adcoms minste og kanskje hyggeliste avdeling. Her byr Roar Vikene og Jan Tore Bjerkvik på gode råd, en kaffekopp, og hjelp til det meste innen telefoni og IT til din bedrift.

Nytt marked, nye muligheter

Adcom Søre Sunnmøre ble etablert i 2014, og er i utgangspunktet en del av Adcom Molde (IT Data AS), som per i dag totalt har 22 ansatte. Daglig leder og gründer Ivar A. Thorvik forteller at avdelingen ble opprettet da tekniker Bjerkvik, som opprinnelig arbeidet på Molde-kontoret, bestemte seg for å ta med seg familien og flytte hjem til Sunnmøre etter å ha bodd Romsdal i mange år.

– Jan Tore er en viktig ressurs for oss, som vi sværtgjerne ville beholde. Han er allsidig, selvstendig ogdyktig med hensyn til både kunder og teknikk – jeg er glad vi fant en løsning som gjorde at han kunne fortsette å være i Adcom. Med dagens teknologi er det ikke noe problem for han å jobbe videre med kundene han har fra før, samt ha Lync-møter og fellesprosjekter med kolleger på hovedkontoret. Både salgsavdelingen og teknisk avdeling har fasteukentlige møter hvor Adcom Søre Sunnmøre er med via videokonferanseutstyr. I tillegg er vi nå i full gang med å bygge opp en portefølje i Ørsta- Volda-området, samt i Ulstein. Roar er hentet inn som selger, og vi har god tro på at vi kan vokse og bli en godt etablert aktør, også i dette markedet.

Roar Vikene har 21 års erfaring fra IT-bransjen, og ser mange muligheter i tiden som kommer. – For øyeblikket har vi særlig fokus på å synliggjøre oss og øke kundemassen, forteller han. – Vi merker at Adcom-navnet foreløpig er relativt ukjent her på Sunnmøre, og det akter vi å gjøre noe med. Vi leverer kvalitetsprodukter, kundenærhet og er opptatt av gode kundeopplevelser, og har i tillegg en solid organisasjon i ryggen med viktige leverandøravtaler, sertifiseringer og lang erfaring innen IT-løsninger og telefoni. Selv om det er krevende tider i næringslivet nå, er jo våre produkter og løsninger noe alle selskaper trenger i en eller annen form – vi kan dessuten bidra til både tids- og kostnadsbesparelser i mange tilfeller.

Allsidighet og lokalkunnskap

Både Roar og Jan Tore har bred fagkompetanse. Jan Tore er utdannet innen nettsystemer ved Høgskolen i Molde, og har tidligere arbeidet som IT-ansvarlig i Soundgarden AS, samt som systemkonsulent og teknisk leder for AR Data AS. Hans spesialfelt er blant annet inngåelse av driftsavtaler, serverdrift, VMware og Telenor Office 365, for øvrig jobber han mye med konseptutvikling, gjerne i samarbeidsprosjekter på tvers av Adcom-kontorene.

Roar har utdanning fra tidligere NHI i Oslo (Norges Høgskole for Informasjonsteknologi), og bakgrunn som gründer; han startet egen bedrift sammen med kona i 1994, denne ble etter hvert ble oppkjøpt av AR Data. Han fortsatte å arbeidesom leder for avdelingen i Volda, inn mot bådeprivat- og bedriftsmarkedet – det er med andre ord ikke første gang han og Jan Tore er kolleger. Roar beskriver seg selv som en potet, en som kan noe om det meste.

– Jeg har jobbet med mye forskjellig, og svært mange ulike typer kunder. Det vil jeg ta med meg videre, og samtidig utvikle kompetansen ytterligere i forhold til Adcom Molde sine fokusområder. Vi er opptatt av å tilby kundenehelhetlige og strategisk gode løsninger, både medhensyn til hardware og software. Den teknologiske utviklingen går svært raskt, og vi ønsker jo aller helst å være i forkant der vi har mulighet. Vi har som nevnt gode partneravtaler som sikrer sertifiseringer og kunnskapsflyt, samtidig utvikler vi egne produkter og konsepter som det vil bli betydelig økt satsning på i tiden som kommer.

Fremover vil vi også fokusere på vårt medlemskapi Telering-kjeden, som gjør at vi kan levere det aller meste innen telefoni her lokalt – både
i forhold til produkter og løsninger. Da kan kundene for eksempel komme innom og få nytt SIM-kort i løpet av et par minutter, enten fra Telenor eller Netcom. Og vi vil ha lånetelefoner liggende klare på kontoret til kunder som må sende inn sin egen til reparasjon. Det vil med andre ord være svært enkelt for bedrifter å ha sin telefoniordning gjennom oss – sytalaust, som vi sier her på Sunnmøre.

I tillegg sitter Jan Tore med mye kompetanse vedrørende Telenor Office 365, en løsning som gir mulighet for å ha videomøter, chatte, ringe og motta samtaler fra et og samme grensesnitt. Man kan dele og jobbe på felles dokumenter online, alt via sikker tilgang fra både PC, nettbrett og mobil. Med dette gjør man seg ikke bare mer tilgjengelig internt i bedriften, men også for et større geografisk marked av både potensielle kunder og arbeidstakere. Vi som selv sitter på et tomannskontor i ei lita bygd kan absolutt gå god for verdien av dette, og vi vet at det er mange bedrifter i området som kan spare tid og høste økonomiske fordeler ved hjelp av en slik løsning.

– Vi har med andre ord mye å tilby, avslutter Vikene. – Det skal være både lønnsomt, lettvint, nyttig og kjekt å være kunde hos oss. Ta kontakt, så kommer vi gjerne på besøk og diskuterer mulighetene for din bedrift. Vi ser frem til å treffes!

TEKST / Marie Gjære Gundersen
FOTO / Sigurd Vikene

La oss ta en prat om hvordan du kan spare tid

Stein Andre er it-konsulent i Molde og har jobbet med Microsoft i 10 år. Han er en kløpper i Office 365 sine løsninger, og har alltid et smil på lur.

Relaterte innlegg

Samle alt i Teams

Samle alt i Teams

Bli ferdig med interne eposter, hundre portaler med egne passord og uendelige versjoner av samme fil. Nå skjer alt i Teams. Vår klare oppfordring framover er derfor: bli venn med Teams. Bruk det for det det er verdt, og la hverdagen umiddelbart bli mer sømløs og mindre støyete!

les mer
Sånn kan du enkelt digitalisere!

Sånn kan du enkelt digitalisere!

I januar 2019 fikk vi en egen digitaliseringsminister, alt for sent hevder mange. Hva kan du gjøre for å henge med på den svært omtalte digitaliseringen?

les mer
Share This

Liker du det du ser?

Del det med vennene dine da vel!