Fra et fjellfolk til et annet – Adcom gir tilbake

17. sep, 2016Nyheter, Teknologi

Å ta samfunnsansvar er viktig for oss i Adcom, vi bryr oss både om miljø og mennesker. Våren 2016 startet vi opp veldedighetsprosjektet #adcomifjellet hvor vi samler inn penger til den jordskjelvrammede befolkningen i Nepal.

Skyløsninger ga idéen

– Målet er å få inn 250 000 kr, forteller prosjektleder og initiativtaker Marie Gjære Gundersen, salgs- og markedssjef hos Adcom Molde. – Vi ønsker å gjøre noe for andre, og bestemte oss i vinter for å starte en innsamlingsaksjon. Det er fint å kunne bidra til å hjelpe noen som virkelig trenger det.
 
– Idéen om å gi penger til nettopp Nepal kom i forbindelse med at vi i år lanserer skyløsningstjenesten Adcom Sky for fullt; denne leveres fra Adcom-servere i fjellet på Nordmøre (les mer her). Kjedens styreleder Alf Reistad foreslo på bakgrunn av fjell-konteksten at aksjonen vår kunne være til inntekt for fjellfolket som 25. april 2015 ble rammet av det verste jordskjelvet på over 80 år. Over 8000 mennesker omkom, og fortsatt er svært lite gjenoppbygd. Dessuten har turismen – landets viktigste inntektskilde – stoppet opp. Mange sliter tungt, og har virkelig behov for hjelp. Pengene vi samler inn vil gå til mennesker i fjellene som lever av vandreturisme, og videreformidles uavkortet via Stiftelsen Varde og aksjonen Reis Nepal.
 

Sherpa-stier i Norge

Gjære Gundersen forteller videre at Nepal også er et naturlig valg på grunn av arbeidet sherpaer gjør i vårt eget land hvert år. – Så langt har de faktisk bygd og restaurert over 100 stier i Norge – mange av dem lokalisert i forbindelse med noen av våre aller flotteste naturperler og turistattraksjoner. Preikestolen, Hallingskarvet, Gaustatoppen og Romsdalseggen er noen av eksemplene. Dette er steder av stor verdi for oss nordmenn, og de nepalske arbeiderne legger ned en voldsom innsats vi nærmest ikke kan begripe. Vi har svært mye å være takknemlige for, og det skulle bare mangle at vi gir noe tilbake!
TEKST / MARIE GJÆRE GUNDERSEN
FOTO / INGIMAGE & ARILD MOLSTAD

La oss ta en prat om hvordan du kan spare tid

Stein Andre er it-konsulent i Molde og har jobbet med Microsoft i 10 år. Han er en kløpper i Office 365 sine løsninger, og har alltid et smil på lur.

Relaterte innlegg

Webinar om sikkerhet

Webinar om sikkerhet

Sikkerhet angår oss alle. Vi hjelper deg å forankre sikkerhet i din bedrift! Fire onsdager på rad kjører vi 30 minutters webinarer med forskjellige tema innenfor sikkerhet, som gir deg et godt grunnlag for å gjøre skikkelig sikkerhetsarbeid! Hva er egentlig datasikkerhet, og hvordan ser trusselbildet ut? Hvordan står det til med sikkerheten på hjemmekontoret? Har du tilstrekkelig backup, og en god sikkerhetspolicy? Dette hjelper vi deg med!

les mer
Datasikkerhet og trusselbildet

Datasikkerhet og trusselbildet

Som ansatt eller leder, og privatperson har vi til felles et ansvar som å holde de kriminelle så langt unna som mulig. Små og mellomstore bedrifter er på ingen måte vernet fra kriminelle hackere på grunn av at de kun har «kjedelige» data. Ofte er man faktisk et lettere mål i SMB-markedet, da man ikke har noen forankret sikkerhetspolicy, eller en plan – hvis noe skulle skje.

les mer
Backup av Office 365

Backup av Office 365

Mange tenker at skytjenester ikke trenger backup, enten fordi de tror det følger med i skyen, eller at det er så sikkert at det ikke trengs. Det stemmer at skyløsningen Office 365 er ganske sikker, men ingenting sikrer en mot menneskelige feil, som faktisk utgjør største delen av datatapet. Med andre ord; du bør ha backup! Les mer om hvorfor her.

les mer
Share This