Tips i Teams: snarveier og hurtigtaster

28. apr, 2020Gir deg tid, Hjemmekontor, Microsoft, Teams, Tips i Teams

Er du en av dem som liker snarveier og hurtigtaster for å jobbe raskere i et program? Da er dette blogginnlegget noe for deg! 

Dette innlegget har vi nemlig viet til teams-nerden som ønsker å lære seg hurtigtaster eller snarveier for å gjøre teams enda mer effektivt. 

Bruke kommandoer i Teams

Kommandoer er snarveier du bruker for å utføre vanlige oppgaver i Teams, slik som å oppdatere status, gå til en bestemt kanal, vise nylig brukte filer og lagrede meldinger m.m.

For å se hvilke kommandoer som finnes i Teams:

1. Skriv / i kommandolinjen øverst i Teams. Da kommer det opp en meny over alle kommandoene som støttes i Microsoft Teams for øyeblikket.

2. Velg den kommandoen du vil bruke, f. eks /strakstilbake, og trykk Enter om du skriver inn, eller trykk på kommandoen i listen, og la Teams ta hånd om resten.

Snarvei: Du kan også trykke på Alt + K (for Windows) eller alt ⌥ + K (Mac).

Kommandoer er tilgjengelig for alle som brukes Teams. Om du opplever at en kommando ikke fungerer, er løsningen å kontakte systemadministrator slik at denne funksjonen kan aktiveres. 

Snarvei til å starte en chat

Alle som er kjent med Teams vet at man starter en chat ved å trykke på chat-ikonet ved siden av kommandolinjen. Men visste du at du også kan starte chatten i kommandolinjen?

Da gjør du slik:

1. Trykk på kommandolinjen.

2. Skriv / for å få opp oversikten over kommandoer. Velg chat/send hurtigmelding til noen i menyen, eller du kan skrive /chat direkte inn i kommandolinjen, og så trykke Enter.

3. Skriv inn navnet på personen du skal kontakte, og velg riktig person i forslaget som kommer opp. 

4. Skriv så meldingen din i meldingsfeltet.

5. Trykk på pilen / Enter for å sende meldingen. Meldingen er da sendt, og ligger som vanlig i chathistorikken. 

Hurtigtaster i Teams 

Teams har mange hurtigtaster for å jobbe mer effektivt. Ønsker du å se alle hurtigtastene som er tilgjengelig kan du gå til Microsoft sin supportside her (eller trykke på bildet til høyre).

Her er det bare å pugge hurtigtastene, og teste de ut i Teams! Vær kreative og prøv, det er den beste måten å lære på.

Husk: Det er litt forskjell på hurtigtastene i Teams-appen for PC / Mac og ved å bruke Teams i nettleseren.

Microsoft arbeider kontinuerlig for å forbedre og videreutvikle funksjonene som ligger i Teams. Hvis det er noen funksjoner du kommer på at du ønsker i programvaren, kan du foreslå det her.

Er det er funksjon du ønsker vi skal skrive om, er det bare å ta kontakt med oss.

God samhandling!

Stein Andre er IT-konsulent i Adcom Molde og har jobbet med Microsoft i 10 år. Han er en kløpper i Microsoft 365 sine løsninger (tidligere Office 365), og har alltid et smil på lur. Han hjelper deg gjerne med spørsmål i Teams!

Relaterte innlegg

Vi tar pulsen på din IT-helse

Vi tar pulsen på din IT-helse

En dårlig IT-helse kan i verste fall gjøre det umulig for deg og dine kollegaer å jobbe. Når tok du sist pulsen på arbeidsdagen din? Vi går hardt ut, og sier at IT-helsa på jobb er like viktig som din egen helse. Vi kartlegger din IT-helse og gir deg verdifulle råd til hvordan du kan senke pulsen i din bedrift.

les mer
Innspilling av webinaret om sikkerhet på hjemmekontoret

Innspilling av webinaret om sikkerhet på hjemmekontoret

Vi spiller inn alle sikkerhetswebinarene våre, slik at dere ikke går glipp av noen. Her finner du del 2. som handler om sikkerhet på hjemmekontoret.
Det digitale løftet har vært enormt, og mange har endret arbeidsmåter og rutiner betraktelig. Vi tar deg gjennom de viktigste punktene for å sikre hjemmekontoret og arbeid utenfor kontoret.

les mer
Ny møte- og samtale-opplevelse i Microsoft Teams

Ny møte- og samtale-opplevelse i Microsoft Teams

Teams lanserer nye funksjoner støtt og stadig og er hele tiden på jakt etter å gjøre opplevelsen for deg som forbruker bedre. Nå har det kommet flere oppdateringer, som vi vet at flere har ventet på. En av disse er oppdateringene gjør bruken av møte og samtale-funksjonen lettere og mer oversiktlig.

les mer

Host:
Adcom Kristiansund

Design:
Linn Alnes Djuvsland

Personvernerklæring

© 2019 Adcom

Mange av bildene er fra
Unsplash

FØLG OSS!

KONTAKT OSS!

Adcom Førde:                 57 72 35 00
Adcom Kristiansund:      71 67 84 90
Adcom Molde:                 71 25 06 40
Adcom Namsos:              74 21 90 20
Adcom Narvik:                76 94 43 77
Adcom Steinkjer:           74 16 70 00
Adcom Søre Sunnmøre:  70 05 51 50

Share This