Tips i Teams: snarveier og hurtigtaster

28. apr, 2020Gir deg tid, Hjemmekontor, Microsoft, Teams, Tips i Teams

Er du en av dem som liker snarveier og hurtigtaster for å jobbe raskere i et program? Da er dette blogginnlegget noe for deg! 

Dette innlegget har vi nemlig viet til teams-nerden som ønsker å lære seg hurtigtaster eller snarveier for å gjøre teams enda mer effektivt. 

Bruke kommandoer i Teams

Kommandoer er snarveier du bruker for å utføre vanlige oppgaver i Teams, slik som å oppdatere status, gå til en bestemt kanal, vise nylig brukte filer og lagrede meldinger m.m.

For å se hvilke kommandoer som finnes i Teams:

1. Skriv / i kommandolinjen øverst i Teams. Da kommer det opp en meny over alle kommandoene som støttes i Microsoft Teams for øyeblikket.

2. Velg den kommandoen du vil bruke, f. eks /strakstilbake, og trykk Enter om du skriver inn, eller trykk på kommandoen i listen, og la Teams ta hånd om resten.

Snarvei: Du kan også trykke på Alt + K (for Windows) eller alt ⌥ + K (Mac).

Kommandoer er tilgjengelig for alle som brukes Teams. Om du opplever at en kommando ikke fungerer, er løsningen å kontakte systemadministrator slik at denne funksjonen kan aktiveres. 

Snarvei til å starte en chat

Alle som er kjent med Teams vet at man starter en chat ved å trykke på chat-ikonet ved siden av kommandolinjen. Men visste du at du også kan starte chatten i kommandolinjen?

Da gjør du slik:

1. Trykk på kommandolinjen.

2. Skriv / for å få opp oversikten over kommandoer. Velg chat/send hurtigmelding til noen i menyen, eller du kan skrive /chat direkte inn i kommandolinjen, og så trykke Enter.

3. Skriv inn navnet på personen du skal kontakte, og velg riktig person i forslaget som kommer opp. 

4. Skriv så meldingen din i meldingsfeltet.

5. Trykk på pilen / Enter for å sende meldingen. Meldingen er da sendt, og ligger som vanlig i chathistorikken. 

Hurtigtaster i Teams 

Teams har mange hurtigtaster for å jobbe mer effektivt. Ønsker du å se alle hurtigtastene som er tilgjengelig kan du gå til Microsoft sin supportside her (eller trykke på bildet til høyre).

Her er det bare å pugge hurtigtastene, og teste de ut i Teams! Vær kreative og prøv, det er den beste måten å lære på.

Husk: Det er litt forskjell på hurtigtastene i Teams-appen for PC / Mac og ved å bruke Teams i nettleseren.

Microsoft arbeider kontinuerlig for å forbedre og videreutvikle funksjonene som ligger i Teams. Hvis det er noen funksjoner du kommer på at du ønsker i programvaren, kan du foreslå det her.

Er det er funksjon du ønsker vi skal skrive om, er det bare å ta kontakt med oss.

God samhandling!

Stein Andre er IT-konsulent i Adcom Molde og har jobbet med Microsoft i 10 år. Han er en kløpper i Microsoft 365 sine løsninger (tidligere Office 365), og har alltid et smil på lur. Han hjelper deg gjerne med spørsmål i Teams!

Relaterte innlegg

Tips i Teams: merker

Tips i Teams: merker

Microsoft legger stadig til nye funksjoner og forbedrer samhandlingsappen Teams!Merker en en ny funksjon i Teams slik at du kan lage grupper for roller, prosjekt, kvalifikasjoner, opplæring eller sted. Slik kan du raskt nå en gruppe personer samtidig. Du kan for...

les mer
Tips i Teams: møtelobby, hva er det?

Tips i Teams: møtelobby, hva er det?

Vi får mange tilbakemeldinger om at folk som blir invitert i videomøter, sitter fast i møtelobbyen når de trykker på møtelinken.Der får de en beskjed om at noen inne i møtet slipper de inn snart. Noen ganger blir de ikke sluppet inn, og går dermed glipp av møtet....

les mer
Visma Lønnsforum – vår 2020

Visma Lønnsforum – vår 2020

Set av datoen 7. mai, og bli fagleg oppdatert på reglar innan løns- og personalområdet. Vi har i samarbeid med Visma oppdatert agendaen til vårt lønnsforum, slik at den er oppdatert med nye reglar, rutinar og praksisendringar i høve coronaviruset (COVID-19). Kurset vert køyrt som online kurs, det betyr at du kan ta kurset frå din arbeidsplass eller ditt heimekontor.

les mer

Host Adcom Kristiansund

Design Linn Alnes Djuvsland

Personvernerklæring

© 2019 Adcom

Mange av bildene er fra
Unsplash

FØLG OSS!

KONTAKT OSS!

Adcom Førde:                 57 72 35 00
Adcom Kristiansund:      71 67 84 90
Adcom Molde:                 71 25 06 40
Adcom Namsos:              74 21 90 20
Adcom Narvik:                76 94 43 77
Adcom Steinkjer:           74 16 70 00
Adcom Søre Sunnmøre:  70 05 51 50

6 + 3 =

Share This