Vet du forskjellen på en brannmur med og uten pakkeinspeksjon?

nov 28, 2019Gir deg tid, Sikkerhet

Sikkerhet i en hverdag der det meste foregår digitalt har aldri vært viktigere. I dagens digitale verden hvor IoT og skyløsninger dominerer, kan det være vanskelig å vite om man er godt nok sikret mot innbrudd og skadelig programvare.

Sikkerhet i en hverdag der det meste foregår digitalt har aldri vært viktigere. I dagens digitale verden hvor IoT og skyløsninger dominerer, kan det være vanskelig å vite om man er godt nok sikret mot innbrudd og skadelig programvare.

Du lurer kanskje på hva en brannmur egentlig er og hvilken funksjon den har? Kort forklart: en brannmur er en boks som kobles opp mot internett, og som fungerer slik at den avviser uønsket kommunikasjon til et program, en maskin eller et nettverk.

Dette blogginnlegget har vi viet til å forklare forskjellen på en brannmur med og uten pakkeinspeksjon. Dette kan vi gjøre ved at vi tar utgangspunkt i en dørvakt på et utested.

Uten pakkeinspeksjon: Tenk at portene i en brannmur er et sett med dører på et utested som har aldersgrense for å komme inn, men som er åpen slik at alle som ønsker å komme inn den åpne døren kan passere. Det betyr at aldersgrensen som er satt ikke fungerer og at alle som finner døren kan komme inn og være med på festen, og også snike inn medbrakt alkohol.

Med pakkeinspeksjon: de samme dørene står fortsatt oppe, men nå har en dørvakt kommet på jobb. Dørvakten sjekker legitimasjon slik at de som finner dørene er gamle nok til å få komme inn. Dørvaktene sjekker også om du har medbrakt alkohol. Alle som er for unge eller har medbragt ulovlige ting blir avvist i døren.

«Dørvakta», i dette tilfellet brannmuren, kan sjekke hvor du har tenkt å dra ut på Internett og forhindre deg i å dra til websider som er kjent for å være skadelige eller til sider som administrator sier at de på innsiden av brannmuren ikke skal ha tilgang til.

Brannmuren kontrollerer all trafikk som går inn og ut av nettverket, og filtrerer bort det som er uønskelig og skadelig. En brannmur vil både kunne hindre hackere i å få tilgang til interne tjenester, samt å hindre at sensitiv informasjon sendes ut.

Vi i Adcom tar sikkerhet på alvor, og leverer løsninger som er tilpasset deg og ditt bruk. Vi har stort fokus på IT-helsen til din bedrift – og en godt fungerende brannmur med pakkeinspeksjon vil kunne spare deg for masse frustrasjon og i verste fall lang nedetid. Vi hjelper deg gjerne med å sikre din arbeidsdag, slik at du får konsentrert deg om bedriftens kjernevirksomhet! Ta vår IT-helsesjekk for å få status på din bedrift!

 

Vil du vite mer om sikkerhet og hva vi i Adcom tilbyr?

Svein Dahl er en av de trivelige teknikerne i Adcom Kristiansund, der har han vært siden 1991. Man kan med andre ord si at han har lang fartstid i bransjen og han har en kompetanse og kunnskap som vi verdsetter høyt. Han brenner for sikre løsninger og for å hjelpe deg med å spare tid!

Relaterte innlegg

Abonner på godt trådløst nett

Abonner på godt trådløst nett

Mange bedrifter sliter med dårlige trådløsnettverk. Vi har sett et skrikende behov for hjelp til å drifte trådløsnettverkene ute hos kundene våre, og har derfor begynt å levere «wifi som en tjeneste». Adcom eier utstyret og fjerndrifter løsningen – alt for en fast, månedlig sum. Det er rimeligere enn du tror – så spør oss gjerne om råd, og et tilbud på løsning hos dere!

les mer
Vismas Digitale Index for 2019 er her!

Vismas Digitale Index for 2019 er her!

Digital Index er en undersøkelse om digital modenhet i norske bedrifter. Over 1500 daglige ledere og økonomiansvarlige har rangert i hvilken grad bedriften har digitalisert sentrale økonomiske og administrative prosesser.

les mer
Visste du at du kan spare tid med Microsoft Flow?

Visste du at du kan spare tid med Microsoft Flow?

De fleste av oss bruker Microsoft Office 365 – men utnytter vi potensialet som ligger i programvaren fullt ut? I dagens blogginnlegg skal vi presentere Microsoft Flow, en av de fantastiske og nyttige appene som ligger tilgjengelig i Office 365.

les mer
Share This

Liker du det du ser?

Del det med vennene dine da vel!