Spar tid med digitale reiseregninger og EHF

3. mai, 2018Gir deg tid, Tips, Visma

Hver eneste uke møter vi bedrifter som kan bli mer lønnsomme ved å jobbe smartere. Det som er fint, er at selv små endringer kan gi gode resultater.

Et typisk eksempel er reiseregninger. Fortsatt bruker faktisk 67 % av alle norske bedrifter* unødige ressurser på å scanne og administrere papirkvitteringer. Med Visma.net Expense og Approval, kan bilagene nå i stedet både registreres og godkjennes fra mobiltelefonen. Medarbeiderne slipper å oppbevare, og kanskje også miste dokumentasjon på utlegg. Leder og den økonomiansvarlige mottar reiseregninger elektronisk fra de ansatte, ferdig arkiverte med tilhørende bilag.

Et annet eksempel er fakturagodkjenning og -utsending. Som privatpersoner har de aller fleste av oss nå tatt i bruk elektronisk faktura, mens bedriftene henger noen år etter i utviklingen når det gjelder å sende og motta via EHF. Når vi spør kundene våre hvorfor det er slik, er det flere ulike grunner. Fellesnevnerne er at mange forteller at de tror det er komplisert og/eller tidkrevende å komme i gang. En del lurer også på hvorvidt dette egentlig passer for dem, det gjelder særlig bedrifter som primært fakturerer kunder på privatmarkedet. De blir positivt overrasket når vi forteller dem at dette ikke er noe problem, med Visma.net AutoInvoice kan man både fakturere organisasjoner og personer. På visma.net/autoinvoice kan du lese mer om elektronisk fakturering. Send oss også gjerne en e-post på hei@adcom.no, så vil du bli oppringt av en av våre ERP-konsulenter.

 

For travelt til å spare tid

Følelsen av å ha det for travelt til å rekke og bli mer effektiv, er noe veldig mange kan kjenne seg igjen i. I en hektisk hverdag er det ofte vanskelig å få satt av tid til å evaluere hvordan man jobber, hva som bør endres, og hvordan. Selv når man har fått oversikt og har tatt beslutninger, kan det ta en stund før man kommer skikkelig i gang med noe nytt. Det er først i etterkant man virkelig ser at man burde tatt i bruk nye arbeidsmetoder for lenge siden.

Og du – visste du at det i snitt koster rundt 70 kroner å sende ut en papirfaktura**? Til sammenligning er prisen 3 kroner med AutoInvoice.

Husk å ta vare på menneskene

Følelser er av de mest vanlige årsakene til motstand mot endring, uavhengig av rasjonalitet. Avslutningsvis vil vi derfor gjerne minne om å se, og ta godt vare på, menneskene som påvirkes. Som leder må man være oppmerksom på at nye rutiner og løsninger kan skape usikkerhet, og ta dette på alvor. For noen ansatte kan digitalisering av manuelle rutiner skape frykt for å bli overflødig. For andre er det en barrière å lære seg et nytt datasystem eller ta i bruk en app. Det er avgjørende at medarbeiderne føler seg verdsatt og trygge, og vet at de har en betydningsfull plass i organisasjonen. Gi dem nye og mer interessante oppgaver, og vær tydelig på at tiden som frigjøres er gull verdt, også for dem.

Kontakt oss for å avtale et møte med en av våre dyktige rådgivere, så ser vi sammen på mulighetene for din bedrift.

*Kilde: Visma Digital Index

**Kostnad til arbeidstid, porto og papir/print

Likte du det du leste og vil ha mer? Fyll ut skjemaet under da vel!

* indicates required

Relaterte innlegg

Vi tar pulsen på din IT-helse

Vi tar pulsen på din IT-helse

En dårlig IT-helse kan i verste fall gjøre det umulig for deg og dine kollegaer å jobbe. Når tok du sist pulsen på arbeidsdagen din? Vi går hardt ut, og sier at IT-helsa på jobb er like viktig som din egen helse. Vi kartlegger din IT-helse og gir deg verdifulle råd til hvordan du kan senke pulsen i din bedrift.

les mer
Ny møte- og samtale-opplevelse i Microsoft Teams

Ny møte- og samtale-opplevelse i Microsoft Teams

Teams lanserer nye funksjoner støtt og stadig og er hele tiden på jakt etter å gjøre opplevelsen for deg som forbruker bedre. Nå har det kommet flere oppdateringer, som vi vet at flere har ventet på. En av disse er oppdateringene gjør bruken av møte og samtale-funksjonen lettere og mer oversiktlig.

les mer
Visma kompetansedager, velg mellom 100 kurs på 5 dager

Visma kompetansedager, velg mellom 100 kurs på 5 dager

Nå kan du delta på Norges største digitale konferanser, med tilgang til over 100 digitale kurs over 5 dager. Sett sammen din egen agenda, og fyll på kompetansen med godkjente timer for regnskapsfører og revisor. Jobber du med regnskap og lønn, så er dette uten tvil noe for deg!

les mer
Share This