Luftens baroner

17. sep, 2016Fornøyde kunder

Adcom Førdes mest høytsvevende kunde er utvilsomt helikopterselskapet Airlift AS. Med sine rundt 33 piloter og 16 helikoptre er selskapet ledende i Norden på innlands-flygning – kanskje også det største i hele Nord-Europa. I april satte den luftige gjengen avstandsrekord ved å fly til et oppdrag i Nigeria.

Bredt spekter av tjenester

Airlift ble etablert i 1986 og har hovedkontor ved Førde Lufthavn i Sogn og Fjordane. Selskapet har tre forretningsområder innen helikoptertjenester; innlands- markedet i Nord-Europa, tungløft, samt søk og redningstjeneste. Innlands- og tungløfts- virksomheten skjer fra baser i Sør-Norge.

 

– Vi har vokst jevnt og trutt siden oppstarten, forteller trafikksjef Nils Myklebust. – Selv har jeg vært i selskapet siden 1997, og det har utvilsomt vært en spennende utvikling å følge. Vi er nå rundt 80 ansatte, og styrer en helikopterflåte som dekker de fleste behov, alt fra transport av noen få personer til løft på 4 tonn. Oppdragene vi tar på oss er gjerne innen eksempelvis betong- og materialtransport, mastemontering, linjebefaring, polare tjenester, foto-/filmtjenester, fjerning av is på kraftlinjer og Søk og Redningstjeneste for det

offentlige. Vi har kunder i både privat- og bedriftsmarkedet, de største kundegruppene er kraft, telekommunikasjon og nettbransjen. Oppsummert gjør vi egentlig det meste man har mulighet til å gjøre innenfor lovens rammer.

 

Fra Førde til Nigeria

Mange av selskapets oppdrag innebærer faste og relativt standardiserte arbeidsoppgaver, innimellom kommer det imidlertid noen som

virkelig skiller seg ut. – Av og til får vi helt spesielle forespørsler, forteller Myklebust. – Et veldig godt eksempel er fra april i år. Da fløy et av våre helikopter helt til Nigeria og tilbake, totalt tok turen 96 timer! Til sammenligning tok selve jobben kun fire, fem – det er ganske

utrolig. Vi samarbeider tett med et firma som har spesialkompetanse på flammetårn på oljerigger, og i den forbindelse har vi i senere år blitt leid inn til noen lignende vedlikeholdsoppdrag i Dubai og Qatar også. Det er svært få andre i verden som har tilsvarende kvalifikasjoner når det gjelder slikt arbeid, i tillegg har vi som norsk firma rykte på oss for å levere høy kvalitet. Det kan også nevnes at vi leier ut piloter for spesialoppdrag til hele verden, og er helt i det globale toppsjiktet når det gjelder kompetansebredde i selskapet.

 

Tett samarbeid og skreddersøm

Airlift har vært kunde hos Adcom Førde (AS Fjord-Data) helt siden oppstarten på 80-tallet, og de to selskapene beskriver begge et tett og godt samarbeid.
– Airlift er en spennende kunde vi setter stor pris på og har gjort mye sammen med, forteller Arnljot Ramstad, daglig leder i Adcom Førde.
– Vi leverer blant annet en totalløsning når det gjelder økonomi og drift i form av Visma Global og Dokumentsenter, lønnssystem via Huldt &
Lillevik, og reiseregningsløsningen Visma Expense. Det som er ekstra interessant i forhold til denne kunden, er at graden av skreddersøm er relativt stor. Dokumentasjons- og spesifikasjonskravene i bransjen er svært strenge, naturlig nok. Basert på dette, samt kundens behov for enkel og effektiv ressursstyring i hverdagen, har vi sammen utarbeidet en nokså avansert Visma Global-løsning. Her kan Airlift blant annet

allokere ressurser – materiell og personell; hvilket helikopter som skal fly, hvilke piloter og med hvilket utstyr. Kostnadsbildet revideres daglig og tilpasses vedlikehold, tilgang på mannskap og så videre. Systemet både forenkler, dokumenterer og kvalitetssikrer den daglige driften hos kunden, og har stor praktisk verdi ut over det rent regnskapsmessige.

 

«Systemet både forenkler, dokumenterer og kvalitetssikrer den daglige driften hos kunden»

 

– Vårt IT-systembehov er komplekst og utfordrende, og vi opplever å bli godt ivaretatt hos Adcom Førde, er tilbakemeldingen fra Myklebust
og Airlift. – Vi er veldig fornøyde med både løsningene og menneskene!

TEKST / Marie Gjære Gundersen
FOTO / Airlift

La oss ta en prat om hvordan du kan spare tid

Stein Andre er it-konsulent i Molde og har jobbet med Microsoft i 10 år. Han er en kløpper i Office 365 sine løsninger, og har alltid et smil på lur.

Relaterte innlegg

Webinar om sikkerhet

Webinar om sikkerhet

Sikkerhet angår oss alle. Vi hjelper deg å forankre sikkerhet i din bedrift! Fire onsdager på rad kjører vi 30 minutters webinarer med forskjellige tema innenfor sikkerhet, som gir deg et godt grunnlag for å gjøre skikkelig sikkerhetsarbeid! Hva er egentlig datasikkerhet, og hvordan ser trusselbildet ut? Hvordan står det til med sikkerheten på hjemmekontoret? Har du tilstrekkelig backup, og en god sikkerhetspolicy? Dette hjelper vi deg med!

les mer
Datasikkerhet og trusselbildet

Datasikkerhet og trusselbildet

Som ansatt eller leder, og privatperson har vi til felles et ansvar som å holde de kriminelle så langt unna som mulig. Små og mellomstore bedrifter er på ingen måte vernet fra kriminelle hackere på grunn av at de kun har «kjedelige» data. Ofte er man faktisk et lettere mål i SMB-markedet, da man ikke har noen forankret sikkerhetspolicy, eller en plan – hvis noe skulle skje.

les mer
Backup av Office 365

Backup av Office 365

Mange tenker at skytjenester ikke trenger backup, enten fordi de tror det følger med i skyen, eller at det er så sikkert at det ikke trengs. Det stemmer at skyløsningen Office 365 er ganske sikker, men ingenting sikrer en mot menneskelige feil, som faktisk utgjør største delen av datatapet. Med andre ord; du bør ha backup! Les mer om hvorfor her.

les mer
Share This