Bedre sikkerhet i Office 365

8. feb, 2019Microsoft, Office 365, Sikkerhet

Ta i bruk to-faktor-autentisering nå! Det gir et ekstra lag med sikkerhet som gjør at det ikke er nok for hackere å ha brukernavn og passord.

For å logge inn med to-faktor kreves det to ulike ting. Det krever noe du vet (altså brukernavn og passord) og noe du har (mobiltelefon).

Hva er hensikten med to-faktor-autentisering?

Passord alene gir for svak sikkerhet av flere grunner. Mange bruker for enkle passord som det er lett å gjette seg fram til. Andre bruker samme passord «overalt» med den følge at hvis ett nettsted blir utsatt for passordtyveri, så vil tyvene ha brukernavn og passord til mange andre nettsteder.

 

Passordtyvene setter også opp falske nettsider som forsøker lure fra deg brukernavn og passord, såkalt phishing. Det skjer som oftest ved at du får en e-post med en link til en kjent nettside hvor du skal logge deg inn, men hvor nettsiden er falsk og linken er maskert for å se ekte ut.

 

To-faktor autentisering gir et ekstra «lag» med sikkerhet som gjør at det ikke er nok for tyvene å ha brukernavn og passord. De må også få tak i noe du har, for eksempel mobiltelefonen, som ikke er like enkelt.

 

Å bruke to-faktor-autentisering er linke enkelt som å huske å ta på seg sikkerhetsbelte når man kjører bil, og det gjør vi jo alle? Ikke nok med det, men tjenesten er gratis, og du betaler bare for tiden vi bruker på å sette det opp.

Kontakt oss for å se på ditt oppsett i Office 365

Stein Andre er it-konsulent i Molde og har jobbet med Microsoft i 10 år. Han er en kløpper i Office 365 sine løsninger, og har alltid et smil på lur.

Relaterte innlegg

Visste du at du kan spare tid med Microsoft Flow?

Visste du at du kan spare tid med Microsoft Flow?

De fleste av oss bruker Microsoft Office 365 – men utnytter vi potensialet som ligger i programvaren fullt ut? I dagens blogginnlegg skal vi presentere Microsoft Flow, en av de fantastiske og nyttige appene som ligger tilgjengelig i Office 365.

les mer
Samle alt i Teams

Samle alt i Teams

Bli ferdig med interne eposter, hundre portaler med egne passord og uendelige versjoner av samme fil. Nå skjer alt i Teams. Vår klare oppfordring framover er derfor: bli venn med Teams. Bruk det for det det er verdt, og la hverdagen umiddelbart bli mer sømløs og mindre støyete!

les mer
Share This

Liker du det du ser?

Del det med vennene dine da vel!