Bedre sikkerhet i Office 365

8. feb, 2019 | Microsoft, Office 365, Sikkerhet

Ta i bruk to-faktor-autentisering nå! Det gir et ekstra lag med sikkerhet som gjør at det ikke er nok for hackere å ha brukernavn og passord.

For å logge inn med to-faktor kreves det to ulike ting. Det krever noe du vet (altså brukernavn og passord) og noe du har (mobiltelefon).

Hva er hensikten med to-faktor-autentisering?

Passord alene gir for svak sikkerhet av flere grunner. Mange bruker for enkle passord som det er lett å gjette seg fram til. Andre bruker samme passord «overalt» med den følge at hvis ett nettsted blir utsatt for passordtyveri, så vil tyvene ha brukernavn og passord til mange andre nettsteder.

 

Passordtyvene setter også opp falske nettsider som forsøker lure fra deg brukernavn og passord, såkalt phishing. Det skjer som oftest ved at du får en e-post med en link til en kjent nettside hvor du skal logge deg inn, men hvor nettsiden er falsk og linken er maskert for å se ekte ut.

 

To-faktor autentisering gir et ekstra «lag» med sikkerhet som gjør at det ikke er nok for tyvene å ha brukernavn og passord. De må også få tak i noe du har, for eksempel mobiltelefonen, som ikke er like enkelt.

 

Å bruke to-faktor-autentisering er linke enkelt som å huske å ta på seg sikkerhetsbelte når man kjører bil, og det gjør vi jo alle? Ikke nok med det, men tjenesten er gratis, og du betaler bare for tiden vi bruker på å sette det opp.

Kontakt oss for å se på ditt oppsett i Office 365

Stein Andre er it-konsulent i Molde og har jobbet med Microsoft i 10 år. Han er en kløpper i Office 365 sine løsninger, og har alltid et smil på lur.

Likte du det du leste og vil ha mer? Fyll ut skjemaet under da vel!

* indicates required

Relaterte innlegg

Unngå virus, ikke stol på alt du leser

Hvordan unngå virus, malware og hacking? Vi har alle hørt om disse luringene som sender mail med linker man absolutt ikke bør trykke på sant? Her er våre tips for å unngå å trykke rett i fella.

les mer
Share This

Liker du det du ser?

Del det med vennene dine da vel!